Εκδηλώσεις 2019


Τζαζ στη Πάτρα: Michael Hornstein και Oliver Hahn

Πότε: Δε, 08/04/2019, Ώρα 21:30
Που: Notos Jazz Bar, Πατρέως 80, Πάτρα
Είσοδος: Ελεύθερη
Πληροφορίες:(+30) 2610-621181

Το Goethe-Zentrum Patras υποδέχεται στον ατμοσφαιρικό χώρο του «Notos Jazz Bar» τους βραβευμένους γερμανούς τζαζίστες Michael Hornstein – Saxophone και Oliver Hahn – Piano.

Ο Michael Hornstein και ο Oliver Hahn αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο μουσικό δίδυμο. Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν στην περιοδεία τους στηρίζεται στον κλασικό τζαζίστα Duke Ellington. Στις μελωδίες του βρίσκουν χώρο για ερμηνεία και αυτοσχεδιασμό. Μέσα από τους ήχους τους, οι συνθέσεις του Ellington ακούγονται πιο φρέσκες και ζωντανές. Οι δυο τους αποτελούν μια ιδανική πλατφόρμα για ένα παιχνίδι τριβής και διάλυσης, μονοφωνίας και πολυφωνίας, ελαφρότητας και διαλογισμού. Και οι δυο τους χειρίζονται τις συνθέσεις του Ellington με σεβασμό, χωρίς να εγκαταλείπουν τη δική τους ταυτότητα.

Ο Michael Hornstein έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Udo Lindenberg, Gary Peacock, Sunny Murray, Bob Dorough, Billy Hart, Fred Braceful . Επίσης εκπροσωπείται στη φημισμένη συλλογή Cafe del Mar με τα κομμάτια Carma και Boom Boom και συγκαταλέγεται  στους πιο γνωστούς, σαξοφωνίστες παγκοσμίως. H γερμανική Süddeutsche Zeitung γράφει για τον Michael Hornstein: «… πιθανώς ένας  από τους μεγαλύτερους μουσικούς της εποχής του.»

Ο Oliver Hahn είναι ένας ευέλικτος μουσικός . Εμφανίζεται εδώ και χρόνια σε  προγράμματα όπως «Gottschalk Late Night Show», «Die Komiker» και «Freitagscomedy» του Günter Grünwalds. Συνοδεύει γνωστούς μουσικούς από όλες τις μουσικές κατευθύνσεις όπως οι Slash und Monserrat Caballé, Neville Brothers, Ike Turner, Simon LeBon (Duran Duran), Jehudi Menuhin, Waltraud Meier, Robben Ford, Bonnie Tyler, Eruption, Michael Fitz, Reinhard Fendrich.

Η νέα εξέταση Goethe-Zertifikat Β2 σε ενότητες

Ενημερωτική εκδήλωση για καθηγητές Γερμανικής στη Πάτρα

Πότε: Σα, 12/01/2019, ώρα 13:00-15:30
Πού: Ξενοδοχείο Αστήρ, Αγίου Ανδρέου 16, 26221 Πάτρα
Είσοδος: Ελεύθερη – Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Πληροφορίες: (+30) 2610-225055
Γλώσσα: Γερμανικά

©Shutterstock

Από το 2019 θα μπορείτε να συμμετάσχετε στη νέα εξέταση Goethe-Zertifikat B2, η οποία θα διεξάγεται πλέον σε ενότητες. Στην Ελλάδα η νέα εξέταση για ενήλικες και εφήβους θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2019.

Η εξέταση δε θα αποτελείται πλέον από δύο υποχρεωτικά μέρη (γραπτή ομαδική εξέταση και προφορική εξέταση ανά ζεύγη ή ατομική), αλλά από τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις ενότητες ή σε ορισμένες από αυτές:

  • τρεις ενότητες στη γραπτή ομαδική εξέταση: κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου
  • μια ενότητα στην προφορική εξέταση ανά ζεύγη ή (κατ’ εξαίρεση) ατομική: παραγωγή προφορικού λόγου

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η νέα δομή της εξέτασης και θα δοθούν συμβουλές για την προετοιμασία των υποψηφίων στις επιμέρους ενότητες.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι καλεσμένοι!

Τα σχόλια είναι κλειστά.