ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023

Πρόγραμμα Εργαστηρίων

ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

©Goethe-Institut
Διήμερη εκδήλωση στην Πάτρα

– Διδάσκετε Γερμανικά και «διψάτε» για νέα ερεθίσματα, εποικοδομητική αλληλεπίδραση και δικτύωση; Ενδιαφέρεστε για δωρεάν δράσεις και προγράμματα του Goethe-Institut και θα θέλατε να παρακολουθήσετε ένα διαδραστικό εργαστήριο με τους μαθητές σας;
– Θα θέλατε να μπείτε στο ρόλο ενός εξεταστή ή ενός εξεταζόμενου και να λάβετε μέρος σε μια Προσομοίωση των Εξετάσεων του Goethe-Institut;
– Ενδιαφέρεστε για σπουδές στη Γερμανία;

H εκδήλωση «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά» απευθύνεται σε εσάς! Θα πραγματοποιηθεί από 31/03 – 01/04/2023 στην Πάτρα και πρόκειται για μια εκδήλωση, που επιδιώκει από ανανεωμένη σκοπιά και με φρέσκια ματιά να προωθήσει περαιτέρω την δικτύωση και την ενεργητική ανταλλαγή απόψεων των επισκεπτών.

Η συμμετοχή στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, στα εργαστήρια για σχολικές τάξεις, στα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, στην προετοιμασία για τις εξετάσεις στα επίπεδα Α+Β με την προσομοίωση της εξεταστικής διαδικασίας, στην ενημέρωση για υποτροφίες του DAAD και σπουδές στη Γερμανία καθώς και για τα προγράμματα και τις δράσεις του Goethe-Institut Athen θα χρησιμεύσουν ως χρήσιμα εναύσματα, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

• Μαθητές Γερμανικών
“Ποιο είναι το όφελος της εκμάθησης Γερμανικών για μένα; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για μένα; Πώς μπορώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου εκτός σχολείου;”.
•  H κατάλληλη ώρα ενημέρωσης του Γονέα
“Γιατί να επιλέξουμε τα Γερμανικά; Πώς μπορώ να υποστηρίξω το παιδί μου; Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν και που;”.
• Καθηγητές Γερμανικών
“Πώς μπορώ να εμπλουτίσω τη διδασκαλία μου, ώστε να παρακινήσω και να υποστηρίξω τους μαθητές μου, στη διαδικασία της μάθηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Σας περιμένουμε!

Μια συνεργασία με το Goethe-Institut της Αθήνας. Μαζί μας θα είναι η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και η παιδαγωγική ομάδα “απ’Ουσία”.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Παρασκευή, 31/03/2023: πρόγραμμα από τις: 09:30-20:00 
Σάββατο, 01/04/2023: πρόγραμμα από τις: 10:30-14:00 
Τόπος διεξαγωγής: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Πανεπιστημιούπολη Πατρών 265 04) Είσοδος: Δωρεάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Εγγραφές για σχολικές τάξεις:
Email: 
goethepa@otenet.gr
Τηλ: +30 2610225055 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 και 15.30-20.30)

Προθεσμία:
έως 29.03.2023

Κρατήσεις θέσεων στα εργαστήρια για σχολικές τάξεις:
Email: 
goethepa@otenet.gr με
– ​​​​​​​την ώρα και το εργαστήριο που σας ενδιαφέρει 
– το όνομα του σχολείου σας
– τον συνολικό αριθμό των μαθητών και καθηγητών
– στοιχεία επαφής (όνομα και τηλέφωνο εκπροσώπου)


Περιβαλλοντική δράση

Κυριακή στο δάσος της Στροφυλιάς

Κυριακή 26 Μαρτίου επισκεπτόμαστε τη Στροφυλιά!

Ο υγροβιότοπος Στροφυλιάς τα έχει όλα! Βουνό, θάλασσα, δάσος, λίμνες, παραλία, αρχαιολογικό χώρο και φυσικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα με διασημότερα παραδείγματα τις κουκουναριές και τα φλαμίνγκο!

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και ο καλύτερος τρόπος να το προστατεύσουμε είναι να το γνωρίσουμε από κοντά. Για αυτό τη Κυριακή 26 Μαρτίου το Goethe-Zentrum Patras μαζί με την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και τη SoSCIety επισκέπτονται τη Στροφυλιά. Πρώτη στάση ο αρχαιολογικός χώρος του Τείχους Δυμαίων με την απίστευτη θέα που μας επιτρέπει να θαυμάσουμε όλο τον υγροβιότοπο μεμιάς. Έπειτα θα μεταβούμε στη παραλία Καλογριάς όπου θα μιλήσουμε για το πως τα μικροπλαστικά απειλούν το περιβάλλον και θα δείξουμε τη συλλογή δείγματος στις αμμώδεις παραλίες. Τέλος θα πάμε στο Πρόκοπο όπου θα παρατηρήσουμε τα πουλιά και θα ενημερωθούμε για το εθνικό πάρκο Στροφυλιάς το οποίο προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar.

Οργάνωση Δράσης

9:00 Αναχώρηση από Πάτρα (Παρκινγκ Καλεντζιώτη)
9:45-11:00 Άφιξη στο τείχος Δυμαίων -περιήγηση
11:15-12:15 Μετάβαση στην Παραλία Καλόγριας-επίδειξη συλλογής μικροπλαστικών. Η δράση υλοποιείται από την Sosciety με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης – Points of Support “Μικρές δωρεές, μεγάλες ιδέες” που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί
12:30-13:45 Ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο-Παρατήρηση πουλιών στον Πρόκοπο.
13:45 Αναχώρηση για Πάτρα

Οδηγίες Συμμετοχής

Η μεταφορά προς και από τη Στροφυλιά διοργανώνεται από το Goethe-Zentrum με δωρεάν εισιτήριο. Για να δηλώσετε συμμετοχή:

Email: goethepa@otenet.gr στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο κάθε συμμετέχοντα)
Τηλ: +30 2610225055 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 και 15.30-20.30)
Προθεσμία: έως και 21.03.2023

Όποιος/α επιθυμεί να συμμετάσχει με το δικό του αυτοκίνητο μπορεί να μας συναντήσει:

Παρκινγκ Καλεντζιώτη (9.00) https://goo.gl/maps/PvvsvNVCPyKVHNS37
Στο τείχος Δυμαίων (10.45) https://goo.gl/maps/FiiDYcvFoMih6da7A

και μετά να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα όλοι μαζί.

Επιλέγουμε

– Παγούρι με νερό (όχι πλαστικό μπουκάλι) και κάποιο σνακ
Άνετα ρούχα, καπέλο και κλειστά παπούτσια

Τα σχόλια είναι κλειστά.