Εκδηλώσεις 2020

KinoFest|Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου – December´s Edition

Η ABCinema σε συνεργασία με το Goethe Zentrum Patras και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το KinoFest – Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Πάτρας / December’s Edition διαδικτυακά στις οθόνες σας από 14 έως 26 Δεκεμβρίου 2020!

Μετά την επιτυχημένη φθινοπωρινή πρώτη εκδήλωση στην Achaia Clauss τον Σεπτέμβριο του 2019 και την αναβολή του δεύτερου Φεστιβάλ για τον Ιούνιο του 2021 λόγω της πανδημίας επανερχόμαστε με μια διαδικτυακή εκδήλωση δωρεάν προβολής ταινιών και αφιερωμάτων!

Οι 10 μικρού μήκους ταινίες του προγράμματος CIAK στο KinoFest

«Ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά»
 14-18 Δεκεμβρίου 2020

Την ευκαιρία να απολαύσουν το παραγόμενο κινηματογραφικό υλικό του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014 ⁄ 2020 CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου», θα έχουν όλοι οι θεατές του KinoFest.
To αφιέρωμα ξεκινάει τις δωρεάν προβολές του στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το Film Commission της Απουλίας παρήγαγε 10 μικρού μήκους ταινίες. Η δράση ενέπλεξε νεαρούς σκηνοθέτες από την Απουλία και την Ελλάδα, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, βασισμένες στον κοινό βίο Ελλάδας και Ιταλίας. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε στη βάση σπουδαίας ομαδικής δουλειάς, διαπνεόμενης από πάθος και αφοσίωση, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας.
Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι και του νεαρού Πατρινού σκηνοθέτη Ανδρέα Άννινου!

Αφιέρωμα στον Γερμανικό νεανικό Κινηματογράφο με ταινίες για παιδιά και μεγάλους
19-26 Δεκεμβρίου 2020
  Σε αυτό το αφιέρωμα θα προβληθούν δωρεάν γερμανόφωνες ταινίες για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Οι δωρεάν προβολές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στην ιστοσελίδα της ABCinema από 19 έως 26 Δεκεμβρίου και θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θεατών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.abcinema.gr και στα SocialMedia της ABCinema αλλά και του KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Πάτρας.


Study in Germany – Online Info Session “Study and Career” 2020

Ενδιαφέρεστε για σπουδές ή για εργασία στη Γερμανία; Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή έκθεση της DAAD!

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 14:00 έως 16:00, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD Greece) θα πραγματοποιήσει μία διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων στην οποία θα λάβουν μέρος τα ακόλουθα ιδρύματα:

-> Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg
-> TU Darmstadt
-> ISM International School of Management 
->FAU Erlangen-Nürnberg
->Hochschule Fulda University of Applied Sciences
->Justus Liebig University Giessen
->Technische Universität Ilmenau
->Karlsruhe Institute of Technology
->Trier University of Applied Sciences
-> Bauhaus-Universität Weimar

Εκπρόσωποι γερμανικών πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν τα ίδρυματά τους. Μετά από κάθε παρουσίαση μπορείτε να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας προς τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων. Η δήλωση συμμετοχής είναι δωρεάν. Κάντε κλικ εδώ www.study-in-germany.de/OnlineInfoSession#16 για την εγγραφή και ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα τις έκθεσης.  


Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων – Μάρτιος 2020

Στις 25 και 26 Μαρτίου 2020 η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD Greece) θα πραγματοποιήσει μία διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων στην οποία θα λάβουν μέρος τα ακόλουθα ιδρύματα:
– Offenburg University of Applied Sciences
– Ilmenau University of Technology
– RWTH Aachen University
– Dresden University of Technology
– Brandenburg University of Technology
– University of Passau
– University of Erlangen-Nürnberg
– HTW Berlin – University of Applied Sciences
– University of Mannheim
– Berlin School of Economics and Law

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται εδώ:

http://daad.reflact.com/studyingermany_e…/…/event_info.html…

Στην έκθεση αυτή, εκπρόσωποι γερμανικών πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν τα ίδρυματά τους σε 15λεπτες παρουσιάσεις και στη συνέχεια θα απαντούν σε ερωτήσεις από το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν από αποφοίτους των πανεπιστημίων αυτών τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη φοίτηση και τη ζωή τους εκεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις άνετα από το κινητό, τάμπλετ ή τον υπολογιστή τους καθώς και να θέσουν ερωτήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.