Εκδηλώσεις 2017

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ

Πότε: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, ώρα: 18:30
Που: Θέατρο Theater Λιθογράφειον, Μαιζώνος 172B, Πάτρας
Είσοδος 5,- €
Κρατήσεις θέσεων: +30 2610-642553/+30 2610-622149 απογευματινές ώρες

Οι «Ονείρου… Δράσεις» σε συνεργασία με το Goethe-Ζentrum Patras παρουσιάζουν το γερμανικό παραμύθι του Ότφριντ Πρόισλερ «Η μικρή μάγισσα» σε διασκευή της Κατερίνας Μιχαλοπούλου. Πρόκειται για μια παιδική παράσταση κουκλοθεάτρου και μικρών πρωταγωνιστών μαζί με μια έκθεση ζωγραφικής λιλιπούτειων δημιουργών. Η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Κατερίνας Μιχαλοπούλου, τα σκηνικά, η επιμέλεια της έκθεσης ζωγραφικής και το μακιγιάζ της Χριστίνας Ανδρικοπούλου και η κατασκευή κούκλας του Γεράσιμου Μουρελάτου. Τα κοστούμια επιμελείται η Ειρήνη Μπαλή. Τις κούκλες εμψυχώνουν η Κατερίνα Μιχαλοπούλου και ο Χρήστος Καλπουζάνης, αφηγήτριες είναι η Μαρία Κυριτοπούλου και η Κυριακή Χριστοπούλου, ενώ οι μικροί πρωταγωνιστές αποτελούν την παιδική θεατρική ομάδα «Ονείρου… Δράσεις» και οι μικροί ζωγράφοι τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής «Ονείρου… Δράσεις» και το τμήμα προσχολικής ηλικίας του Goethe-Zentrum Patras.

 


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Πότε: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 21:00
Πού: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πάτρα
Είσοδος: Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: Στα ταμεία του θεάτρου από 29.09 (ώρες 10:00-13:00 & 18:00-21:00)
Τηλ. επικοινωνίας: +49 2610 273613

«Η μουσική δεν έχει σύνορα … Υπερνικά όλα τα εμπόδια, ακόμα και αυτό της γλώσσας!»

Μία συνεργασία του Goethe-Zentrum Patras με τον «Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων» και το «Δημοτικό Ωδείο Πατρών»

Στο Α’ Μέρος της συναυλίας ακούστηκαν έργα των L.Boccherini, S. Rachmaninov και G.Fauré εξαιρετικά δοσμένα από τους βραβευμένους Γερμανούς μουσικούς Paul Rauchbach στο βιολοντσέλο και τον Torben Schott στο πιάνο.

Στο Β’ Μέρος της συναυλίας ακούσαμε δύο εκπληκτικά Piano Trio. Η βιολονίστα Έφη Καλλίστρου, απόφοιτη του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, ο Paul Rauchbach και ο Torben Schott απέδωσαν εκφραστικά τις μελωδίες του J.Haydn. Ενώ το έργο του D. Sostakovich εκτελέστηκε άψογα από τον κορυφαίο βιολονίστα Γιάροσλαβ Τόκαρεβ, τον Paul Rauchbach και τον Torben Schott.

Αμέσως από την γοητευτική Σονάτα του L.Boccherini, που άνοιξε το πρόγραμμα, φάνηκε η σύμπνοια των δύο νέων Γερμανών μουσικών σε ό,τι αφορούσε τον τρόπο της ερμηνείας, την ευελιξία στη διάπλαση της μελωδικής γραμμής και την άρθρωση των φράσεων. Τόσο το Piano Trio του Haydn όσο και του Sostakovich αποδόθηκαν και από τους τέσσερις μουσικούς με ιδιαίτερη σύμπνοια, μουσικότητα και δεξιοτεχνική σιγουριά.

Η συναυλία αυτή απέδειξε περίτρανα πως η μουσική δεν έχει σύνορα…

———————————————————————————————————————

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Torben Schott: Γεννήθηκε το 1998 στο Korbach της Γερμανίας και σε ηλικία μόλις 6 ετών ξεκίνησε να παίζει βιολί. Ένα χρόνο αργότερα ασχολήθηκε και με την τρομπέτα, το εκκλησιαστικό όργανο και έκανε τις πρώτες απόπειρες σύνθεσης στο πιάνο. Σε ηλικία 8 ετών κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Waldeck- Frankenberg», για να ακολουθήσουν άλλα 7 πρώτα βραβεία σε βιολί και πιάνο. Σε ηλικία 12 ετών κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Γερμανικό διαγωνισμό «Νέων Συνθετών». Από το 2016 είναι ο νεώτερος σπουδαστής της Μουσικής Ακαδημίας «Louis Spohr», Kassel στην τάξη του Michael Kravtchin.

Paul Rauchbach: Γεννήθηκε το 1999 στο Hannover της Γερμανίας. Παρακολούθησε σε νεαρή ηλικία το «Institut zur Früh-Förderung musikalisch Hochbegabter»(IFF), στο Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. Πρόκειται για μια Μουσική Ακαδημία στην οποία σπουδάζουν εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά στο χώρο της μουσικής. Σήμερα φοιτά στην ίδια Ακαδημία, ως ο νεώτερος σπουδαστής της.
Το 2016 κερδίζει το πρώτο βραβείο στον Γερμανικό διαγωνισμό «Νέων Μουσικών», ως σολίστ στο Τσέλο.

 


TRIO ELF

Πότε: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα: 21:30
Πού: Κήπος του Royal Theater (Παλαιό Πτωχοκομείο), Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα
Είσοδος: Ελεύθερη

Υπέροχες μελωδίες στον Κήπο του Royal Theater

Μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στη Jazz , πέρασαν όσοι βρέθηκαν στον κήπο του Royal Theater. Το βραβευμένο γερμανικό συγκρότημα TRIO ELF, προσκεκλημένο του GOETHE-ZENTRUM PATRAS, χάρισε μια μαγευτική βραδιά στους φίλους της Jazz: Για περίπου 2 ώρες, οι TRIO ELF μας ταξίδεψαν μελωδικά μέσα από τα κομμάτια τους, όπως το «746», «Krumm», «Emptiness», «The Elf Police» μέχρι και το βραβευμένο «Ocean 11».

Οι TRIO  ELF ευχαρίστησαν το κοινό της Πάτρας και το GOETHE-ZENTRUM PATRAS, οι οποίοι τους αποχαιρέτησαν με ένα θερμό χειροκρότημα, με την ευχή να ξανασυναντηθούν σύντομα!

TRIO ELF:
Walter Lang- πιάνο
Gerwin Eisenhauer-ντραμς
Peter Cudek- κοντραμπάσο

Τα σχόλια είναι κλειστά.